[CLOSED] Segmen II - "My Best OTP"
Thursday, 31 January 2013 | 7:50 pm | 52 comments





http://1.bp.blogspot.com/-WA5N5PasGJI/UQEqNaL81RI/AAAAAAAABug/k1BicTXiJ2c/s400/Chunjoe+11.png

Assalamualaikum. 

Wah besok dah masuk bulan 2 lol okay my birthday is coming soonnnnnnnn XD eh eksaited pulak aku ni. macam lah nak dapat hadiah best. lainlah kalau boleh dapat oppars. so bersempenakan bulan 2 my birthday ni bulan yang comel ween nak lancarkan my second segmen. segmen kali ni special untuk kpoppers. aww sukanya! ^^ ween nak kenal lebih ramai blogger kpoppers ni tak kira lah yang menyorok mahupun yang tidak menyorok. mohon tunjukkan diri masing-masing okay. cakap banyak pulak mak cik ni kan okay lah jom tengok syarat-syaratnya.

Syarat-syarat:

1. Anda mestilah seorang kpopper. 

2. Follow blog ween. *WAJIB. TOLONG GUNA BUTTON FOLLOW. segmen ni untuk merapatkan hubungan sesama kpoppers so better kita saling memollow lah kan. lagipun senang korang dapat update pasal segmen ni nanti. jangan risau. ween followback kpoppers. ween mintak maaf sangat sebab ween dah kena limit follow tu and ween hanya boleh follow blog yang ada FOLLOWERS WIDGET. I'm really sorry T.T

3. Follow twitter ween. [here] * tak WAJIB. terpulang lah kalau perlukan budak yang gila gila macam ween, boleh lah serang hehe.

4. Buat satu entry yang bertajuk Segmen "My Best OTP" by Ween *kpoppers semua mesti tahu kan OTP tu apa. kalaulah ada jugak yang tak tahu, OTP is One True Pairing. but still ada yang tak tahu eh OTP tu macam mana TT__TT 

ween bagi contoh lah. OTP yang paling ween sayang is ChunJoe (chunji + L.joe). k yang ni OTP sesama jantina lah hehe. kenapa ada orang salah faham OTP tu apa :'/ OTP ni kena ada 2 orang yang kita ship. Ship tu maksudnya, contoh ween punya OTP lah kan, ween suka sangat tengok moments Chunji dengan L.joe. diorang sweet gilaaa. kalau still ada yang tak faham OTP tu apa, tanya lah :)

5. Tempekkan banner comel comot tu dalam entry korang and backlink ke entry ni.


url entry :-
http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/01/segmen-ii-my-best-otp.html

6. Dah buat semua tu? hehe itu intro je. sekarang baru nak start merapu. Lepas tu korang buat "karangan" pasal the best OTP yang korang ship. tak kira lah "ghei" atau lelaki perempuan semuanya up to korang okay. yang penting OTP tu memang yang paalingggg korang sayang lah. PILIH SATU OTP SAHAJA.

7. Entry ini hanya boleh dibuat dalam Bahasa Melayu and Bahasa Inggeris sahaja. Engrish pun boleh :p 

8. Korang dipersilakan untuk masukkan video, gambar, gif, quotes, or apa-apa sahaja yang berkaitan OTP korang. * untuk memeriahkan entry tu

9. Feel free untuk membatak merepek merapu kat entry tu. cerita je apa yang terlintas. ween akan baca sambil berguling nanti okay :D

10. Tag 3 orang rakan blogger kpoppers and make sure diorang tahu. *kalau boleh ajak join. nak tag lebih lagi bagus tapi jangan tag orang yang dah join -.-''

11. Dah siap? Tinggalkan link entry korang kat tempat komen entry ini. Kat cbox tak diterima. harap maaf.


TAMAT PADA 16/3/2013 TEPAT JAM 4.4O PETANG


Cara pemilihan pemenang :

Sebenarnya kalau SEGMEN, bukan ada yang menang kalah tapi ween dah terlanjur terlajak /malu/ so biarlah lagipun hadiah sikit je hehe. Ween akan mintak bantuan pakcik random.org. Pemenang akan ditentukan sepenuhnya oleh pakcik ni. kalau nak serang, boleh bom dia xD [TAMBAHAN] untuk 3 entry menarik tu pemenang akan ditentukan 100 % oleh ween sendiri. Tengoklah kalau memenuhi semua syarat and entry pun WOW gitu.


Hadiah :

Hadiahnya tak menarik dan tidak gempak sama sekali. maklumlah budak sekolah lagi. lagipun ini SEGMEN, bukannya CONTEST. next contest/giveaway ween akan cari sponsor okay. segmen ini hanya untuk merapatkan hubungan antara kpoppers yang comel comel pada zaman ini di samping mengisi masa lapang lol ayat bm. 

-ween akan pilih 3 orang pemenang untuk direview blog mereka. 3 orang tersebut akan dipilih oleh pakcik random.org seperti yang sudah dinyatakan. kenapa 3 je? sebab ween takut nanti tak sempat nak review kalau ramai sangat. mangsa spm ni makin lama makin terseksa busy kan. 
- 3 entry paling menarik, enjoy buat ween gelak terguling-guling (hadiah : cursor nama OTP


UPDATE PASAL SEGMEN HERE AND HERE
selamat bersegmen and good luck ^^ apa yang penting dalam bersegmen ni ialah kejujuran